مواد لازم برای پخت آش جو با کشک
مواد مورد نیاز | میزان لازم |
سبزی آش خرد کرده | ۳ کاسه ماست خوری |
بلغور جو | ۲ قاشق پر |
جو پرک | ۲ پیمانه |
نخود | ۲ قاشق پر |
لوبیا چیتی | ۲ قاشق پر |
عدس | ۲ قاشق پر |
ماش | ۲ قاشق پر |
جو پوست کنده | ۲ پیمانه |
آرد برنج | ۲ قاشق |
روغن | یک فنجان |
کشک | یک لیوان |
پیاز | ۳ عدد |
نعناع | به مقدار لازم |
دستور پخت آش جو
برای تهیه آش جو ابتدا عدس، ماش، نخود، لوبیا، جو، بلغور جو، نمک، فلفل، زردچوبه و در صورت دلخواه آب قلم را در یک قابلمه ریخته، تا حدود ۵ الی ۶ ساعت بپزد و جوش بخورد و لعاب بیندازد.یک کاسه ماست خوری جو پرک اضافه کرده تا آش یک ساعت دیگر بپزد.دو قاشق آرد برنج را در یک لیوان ریخته و آب سرد به آن اضافه کرده، هم میزنیم و آن را کم کم به آش اضافه میکنیم. سپس سه کاسه ماست خوری سبزی آش خرد کرده را اضافه کرده تا آش یک ساعت دیگر بپزد و جا بیفتد. در حین پخت چندین مرتبه آن را هم میزنیم تا آش لعاب انداخته و جا بیفتد.
سپس پیازهای خرد شده را در یک فنجان روغن داغ شده میریزیم تا پیاز داغ با شعله زیاد سرخ و برشته شود. بعد از سرخ شدن، سریع پیاز داغ را در یک آبکش ریخته تا روغن آن جدا شود. پیاز داغ بدون روغن را در ماهیتابه برگردانده و آن را پهن میکنیم تا پیاز داغ خشک و برشته شود و در روغن باقیمانده از پیاز داغ، دو قاشق نعناع آسیاب شده می ریزیم تا نعناع داغ درست شود.اکنون غذا شما آماده می باشد. آن را در ظرف کشیده، با کمی نعناع داغ، پیاز داغ، زعفران آب کرده و کشک تزیین میکنیم.
نکات پخت آش جو نذری
- این غذا را با گوشت و بدون گوشت می توان تهیه کرد.
- آش جو به همراه آش رشته بسیار مناسب برای نذری می باشد.
- این آش را بدون کشک نیز می توان تهیه کرد.
- آش جو به همراه حلیم در ماه رمضان و سفره افطار زیاد استفاده می شود.
آموزش کامل آشپزی و طرز تهیه آش جو حوشمزه و حوش طعم
عکس از تزیین زیبا آش جو مناسب برای نذری
منبع:فارسی نو
گردآوری در:سحربانو