آموزش پخت دمپختک سبزواری , طرز تهیه دمپختک سبزواری , دمپختک خوشمزه سبزواری

مواد لازم جهت تهیه دمپختک سبزواری

مواد مورد نیاز میزان لازم
گوشت چرخ کرده ۳۰۰ گرم
سویا ۱۵۰ گرم
برنج ۳ پیمانه
لپه پخته شده ۳۰۰ گرم
لوبیا چشم بلبلی ۳۰۰ گرم
عدس ۳۰۰ گرم
پیاز ۱ عدد
زعفران به میزان لازم
نمک ۱ قاشق غذاخوری
ادویه کاری ۱ قاشق غذاخوری
زردچوبه ۱ قاشق غذاخوری
دارچین به میزان لازم

طرز تهیه دمپختک سبزواری

برای تهیه دمپختک سبزواری ابتدا پیاز را سرخ میکنیم و بعد از طلایی شدن پیاز،کشمش را به آن اضافه میکنیم و تفت میدهیم. سپس زعفران را به آن اضافه کرده و هم میزنیم. وقتی رنگ زعفران درآمد،کمی از مواد را برای تزیین غذا کنار میگذاریم. برای خوشمزه تر شدن غذا، لپه پخته شده و عدس و لوبیا چشم بلبلی پخته شده را به مواد داخل ماهیتابه می افزاییم و تفت میدهیم تا خوب عطر و طعم زعفران را بگیرد. سپس در قابلمه ای جدا برنج به همراه کمی نمک میگذاریم تا جوش بخورد و سپس آبکش کنیم.

در ادامه گوشت و سویا (اگر فقط سویا هست باید پیاز بزرگ تر باشد و بیشتر در مخلوط کن قرار بدهیم) را در مخلوط کن به همراه یک پیاز و کمی زعفران ، کمی نمک ، زرد چوبه ، دارچین و ادویه کاری میریزیم و حسابی چرخ میکنیم. سپس مواد داخل ماهیتابه را که پخته شده و طعم دار شده را در ظرف جدا میریزیم،و شروع به درست کردن کوفته های ریز میکنیم. بعد کوفته هایی به اندازه گردو اماده میکنیم و در ماهیتابه سرخ میکنیم. در ادامه کار آب و روغن و کمی زعفران را در قابلمه نهایی میریزیم و کمی برنج سفید آبکش شده میریزیم و بعد هم کمی از مخلوط اماده شده میریزیم(مخلوط پیاز ،زعفران،لپه،عدس،کشمش و لوبیا)و به همین ترتیب برنج و مایع را یک لایه در میان به همراه دارچین میریزیم تا مواد و برنج تمام بشود و در نهایت زعفران باقیمانده را روی آن میریزیم و میگذاریم تا برنج دم بکشد. در نهایت کوفته های ریز را به همراه پیاز های سرخ شده روی غذا تزیین میکنیم، اکنون آشپزی شما به پایان رسیده و حالا غذا آماده سرو است.

 

آموزش پخت دمپختک سبزواری , طرز تهیه دمپختک سبزواری , دمپختک خوشمزه سبزواری

دمپختک سبزواری

 

منبع:پارسی نو

 

گردآوری در:سحربانو