مواد لازم برای ماش پلو
- ماش : نصف پیمانه
- برنج :یک پیمانه
- گوشت چرخ کرده : 200 الی 250 گرم
- زعفران دم کرده : 2 قاشق غذا خوری
- پیاز داغ طلایی بدون روغن :2 قاشق غذا خوری
- روغن زیتون :2 قاشق غذا خوری
- نمک : به میزان لازم
- پیاز :1 عدد
- آب : 2 پیمانه
طرز تهیه ماش پلو
ماش را با آب بپزید و نمک و کمی زردچوبه اضافه کنید و پس از پخت صبر کنید تا آب آن تبخیر شود .برنج را با آب و کمی نمک خیسانده و پس از دو ساعت با روغن زیتون روی حرارت گذاشته و یکی دو بار به آرامی هم بزنید و وقتی آب آن تبخیر شد .روی شعله پخش کن گذاشته و حرارت را کم کنید تا دم بکشد . در صورت استفاده از پلو پز برنج را با روغن زیتون در پلوپز بریزید و پخت کته را با آن انجام دهید . (طرز استفاده از پلو پز برای درست کردن کته )گوشت چرح کرده را با کمی روغن و پیاز رنده شده و نمک و زردچوبه وفلفل و یک عدد سیر رنده شده تفت داده ،سپس نصف لیوان آب روی آن بریزید تا پخته شده و هر زمانی که آب گوشت تبخیر شد شعله را خاموش کنید .مخلوطی از برنج زعفرانی و گوشت و ماش و پیاز داغ را لابه لای برنج کشیده و یا روی برنج تزئین کنید .
نکاتی برای خوشمزه ترکردن ماش پلو و چندخواص بی نظیر آن
- ماش پلو را میتوانید با هویج ، مرغ ، تخم مرغ، تن ماهی ،گوشت چرخ کرده و یا نیمرو میل کنید که بسیار خوشمزه میشود.
- ماش را در کمی روغن تفت دهید تا هم باعث خوشمزگی آن شود و هم مانع جدا شدن پوست آن شود.
- ماش را در حین پخت چندین بار تست کنید تا مطمئن شوید پخته شده است. همچنین نباید بگذارید تا ماش له شود.
- هنگام آبکش کردن برنج مرتبا آن را چک کنید تا مغز آن پخته شده و له نشود.
- نسبت ماش و برنج مانند عدس و برنج است.یعنی یک پیمانه ماش در ازای سه پیمانه برنج
- اضافه کردن مقداری شوید برای زیبا تر شدن برنج مناسب است . ولی نباید میزان شوید زیاد باشد چون باعث تلخی ماش پلو میشود.
- ماش پلو با مرغ یک غذای مجلسی میشود که باید از قبل مرغ را با ادویه های دلخواه و آب بپزید و درمقداری روغن یا کره تفت دهید و در کنار ماش پلو سرو کنید.
- ماش های ریز و سبز را از بقیه ماش ها جدا کنید چون بخاطر سفت بودن در غذا زیر دندان می آید.
- ماش برای افراد دیابتی و کسانی که دارای کلسترول بالا و پوکی استخوان هستند ، بسیار مناسب است.
- ماش بخاطر داشتن فسفر ، کلسیم و پتاسیم بالا برای ریزش مو مناسب است.
- ماش دارای آنتی اکسیدان های فراوان است و برای شفافیت پوست مفید است.
- ماش را در رژیم غذایی خود قرار دهید.تا مانع از یبوست شود.
- برای متعادل کردن فشار خون و قند خون ماش را بیشتر استفاده کنید.
- خوردن ماش برای افراد کم خون و زنان باردار توصیه میشود چون ماده بسیار مفیدیست.
- اگر قصد لاغری و کاهش وزن دارید حتما ماش را در رژیم غذایی خود بکار ببرید.چون حاوی پروتئین و فیبر فراوان است .
نکات تکمیلی در مورد ماش پلو
ماش پلو جزو غذای محلی – سایر میباشد
زمان آماده سازی مواد اولیه و مایحتاج آن حدودا 15دقیقه
و زمان پخت و انتظار آن در حدود 2 ساعت میباشد .
ماش پلو را می توانید در وعده نهار – شام – سرو کنید .
همچنین میتوان در ماه رمضان به عنوان سحری – افطار – میل کرد .
توجه نمایید مقدار مواد اولیه و دستور تهیه برای 2 نفر مناسب میباشد .
منبع : نمناک
گرد آوری در : سحر بانو