آموزش و پرورش گیاهان آپارتمانی

دوره پرورش گیاهان آپارتمانی

خانهآموزش های کشاورزیدوره پرورش گیاهان آپارتمانی

ویدئو آموزشی دوره پرورش گیاهان آپارتمانی

یکی از کسب و کارهای پر سود و صادراتی در کشور پرورش گل های آپارتمانی هست. اکثر مردم ما عاشق گل و گیاه هستند و این را از شلوغی گل فروشی ها و بازار داغ دوره گردهای گل فروش متوجه می شویم. حضور گیاهان در خانه، انرژی زیادی با خود به همراه دارد و زمانی که با عشق از آنها نگهداری شود، شادابی بیشتری خواهند داشت. گل های تزیینی و آپارتمانی در حال حاضر جزو پرطرفدارترین ها هستند. پرورش گل اگر با برنامه ریزی صورت بگیرد و دقت شود سود خوبی دارد. شما می توانید میانگین ماهانه 5 میلیون تومان درآمد داشته باشید.

پرورش و تکثیر گل و گیاه از جمله کارهای بسیار زیبا و آرامش‌‌ بخش است که طرفدار و علاقه‌مندان بسیاری هم دارند. همچنین گل و گیاه آپارتمانی تاثیر فراوانی در تصفیه هوا دارند. بسیاری از افراد علاقه زیادی دارند که در منزل خود گل و گیاه آپارتمانی مورد علاقه‌ خود را پرورش و تکثیر دهند.

اما با راه و روش صحیح آن آشنا نمی‌باشند.  برخی افراد بر این باورند که پرورش گیاه در داخل خانه تنها برای افرادی میسر است که دارای فضای زیاد در خانه باشند. اما این اعتقاد درستی نیست. حتی اگر شما در آپارتمانی زندگی می‌کنید که دارای فضای بیرونی نیست هم قادرید گل و گیاه آپارتمانی خود را پرورش دهید.

دوره پرورش گیاهان آپارتمانی و آینده شغلی آن :

کسانی که در این کار مبتدی هستند باید از گیاهانی کار را شروع کنند که ساده تکثیر می‌شوند و به گرمای زیاد برای تکثیر احتیاج نداشته باشند؛ گیاهانی مثل سرخس که خودشان پاجوش می‌زنند و بعد از گذشت مدتی می‌توان از هر گلدان آن پنج گلدان دیگر تکثیر کرد و در واقع به قلمه زدن احتیاج ندارد؛ چرا که قلمه زدن به محیط گرم احتیاج دارد و در زمستان کار را مشکل می‌کند. در ادامه و پس از تجربه چندین ساله می‌توانید قلمه زدن را هم به کار خود اضافه کنید و در گام بعدی، سراغ بذر کاشتن بروید. روند نشا کاشتن و سبز شدن و وارد بازار شدن طولانی‌تر و شرایط نگهداری آن سخت‌تر است. در قلمه زدن پس از سه الی چهار ماه می‌توان محصول را به بازار عرضه کنید؛ اما بذر حداقل یک سال الی یک سال و نیم طول می‌کشد و باید بدانید از ۵۰ هزار نشایی که می‌کارید، فقط ۲۰ هزار تا از آن سبز می‌کند. مراقب باشید اول باید بذر را در یک گلدان کوچک بکارید و وقتی سبز شد و سال‌ به‌ سال بزرگ‌تر شد، گلدان آن‌ را بزرگ‌تر کنید.

شغل پرورش دهنده گیاهان آپارتمانی چگونه است؟

در کار با گل باید حواستان باشد که هر گیاهی قلق خاص خود را دارد. تنظیم گرما و سرما، میزان کود و هرس کردن به‌موقع می‌تواند شما را در این کار موفق کند. درواقع هر گلی حساسیت خاص خود را دارد که به‌مرور در جریان کار آن را می‌فهمید؛ البته در حین کار هم حتماً از مشاوره افراد باتجربه استفاده کنید. بیشتر گل‌ و گیاهان به فضای گلخانه‌ای احتیاج دارند؛ اما برای گیاهان بیرونی مثل کاج‌ها و شمشادها به گلخانه نیاز ندارید. برای حمل این گل‌ها هم در تابستان مشکلی پیش نمی‌آید؛ اما در زمستان باید با ماشین‌های مخصوصی که چادر داشته باشند حمل شوند که به آن‌ها سرما نزند. در نهایت اگر عاشق بوی خاک و گل وگیاه هستید، این کار حال شما را خوب می‌کند! اصلاً هرکسی با گل و گیاه سروکار داشته باشد و بزرگ شدن و سبز شدن آن‌ها را به چشم ببیند حالش خوب می‌شود چه برسد به اینکه بخواهد این شغل ثابتش باشد.

چرا کسب و کار پرورش گیاهان آپارتمان پرسود است ؟

در ابتدای کار توقع چندان زیادی از کسب درآمد و سود نداشته باشید. زیرا هزینه های اولیه مانند تجهیز گلخانه و هزینه خرید یا اجاره زمین به مراتب زیاد خواهد بود. همچنین اگر گلخانه شما کوچک باشد در ابتدای کار(سال اول) به طور خوش بینانه دخل و خرجتان باهم برابر خواهد شد و سود کمی خواهید کرد.

از سال دوم به بعد همچنان که تجربه شما افزایش پیدا می کند با همان امکانات کم و گلخانه کوچک می توانید در آمد خوبی کسب کنید.قطعا با افزایش گلخانه و یا تکثیر بیشترگیاهان این سود نیز افزایش می یابد. در ادامه با افزایش تکثیر گیاهان و انتخاب گلخانه بزرگتر نیاز به نیروی انسانی بیشتری خواهید داشت.

البته به این نکته توجه کنید که در فصول سرد مانند زمستان فروش گل وگیاه کاهش خواهد یافت. اما در اواخر زمستان و علی الخصوص نزدیک به عید نوروز بازار گل و گیاه رونق می گیرد و نیاز به خارج کردن گیاهان از زمین و قرار گرفتن آن ها در گلدان می باشد.

در نتیجه حجم کار بیشتر خواهد بود و این قضیه در تابستان که گیاهان نیاز به تعویض گلدان دارند صدق می کند.

تجهیزات لازم جهت راه اندازی یک مزرعه پرورش گیاهان آپارتمانی:

برای راه اندازی گلخانه گیاهان آپارتمانی بر خلاف گلخانه های دیگر شما نیاز به زمین کشاورزی ندارید و زمین کشاورزی در لیست تجهیزات گلخانه ای این مورد قرار ندارد. همانطور که در مقدمه متن نیز توضیح داده شد، زمین شما می تواند به صورت آسفالت، سیمانی یا کاشی کاری شده باشد. بنابراین پس از بنا نمودن گلخانه شما نیاز به تجهیزات زیر خواهید داشت که عبارتند از:

  1. مقداری خاک حاصلخیز : برای ریختن درون گلدان و مقدار آن به تعداد گلدان های شما بستگی دارد.
  2. تعدادی گلدان : جهت کاشت بذر گل درون آنها و تعداد آن به فضای گلخانه شما بستگی دارد.
  3. هیتر مخصوص گلخانه : برای گرمایش گلخانه در زمستان، اگر گلخانه شما در حد ۲۰ متر می باشد، وجود یک بخاری گازی کفایت می کند.
  4.  مه پاش : برای مرطوب نمودن هوای گلخانه در مواقع نیاز
  5. فن های خنک کننده : برا خنک نمودن گلخانه در فصل تابستان
  6. بذر انواع گل های آپارتمانی و باغچه ای
  7.  کود حیوانی یا شیمیایی : برای تقویت ریشه گل ها و تسریع در رشد آنها

و سایر تجهیزات مورد نیاز …

شما باید ابتدا ظرفیت گلخانه خود را محاسبه کنید، سپس تعداد گلدان های مورد نیاز را خریداری کنید، اندازه گلدان ها بهتر است کوچک باشد تا بلافاصله بعد از گل دادن آنها را بفروشید. درون هر کدام از گلدان ها مقداری خاک حاصلیز همراه با مقداری کود بریزید، پس از کاشتن بذر ها مقداری آب به آنها بدهید.

بهتر است در کف گلدان ها چند سوراخ ایجاد کنید و زیر آنها یک سینی کوچک قرار دهید تا آب به راحتی به کف گلدان برسد و آب اضافی برای تغذیه بعدی خاک در سینی باقی بماند. شما برای کاشت گل ها هیچ محدودیتی ندارید زیرا گل ها در هر زمانی که شرایط گرما و رطوبت آنها مهیا باشد، امکان رشد خواهند داشت. پس از کاشت گل ها باید چند ماه صبر کنید تا گل ها کاملا رشد کنند و آماده فروش شوند.

ميزان درآمد حاصل از پرورش گیاهان آپارتمانی:

در کار با گل باید حواستان باشد که هر گیاهی قلق خاص خود را دارد. تنظیم گرما و سرما، میزان کود و هرس کردن به‌موقع می‌تواند شما را در این کار موفق کند. درواقع هر گلی حساسیت خاص خود را دارد که به‌مرور در جریان کار آن را می‌فهمید؛ البته در حین کار هم حتماً از مشاوره افراد باتجربه استفاده کنید.

بیشتر گل‌ و گیاهان به فضای گلخانه‌ای احتیاج دارند؛ اما برای گیاهان بیرونی مثل کاج‌ها و شمشادها به گلخانه نیاز ندارید. برای حمل این گل‌ها هم در تابستان مشکلی پیش نمی‌آید؛ اما در زمستان باید با ماشین‌های مخصوصی که چادر داشته باشند حمل شوند که به آن‌ها سرما نزند.

در نهایت اگر عاشق بوی خاک و گل وگیاه هستید، این کار حال شما را خوب می‌کند! اصلاً هرکسی با گل و گیاه سروکار داشته باشد و بزرگ شدن و سبز شدن آن‌ها را به چشم ببیند حالش خوب می‌شود چه برسد به اینکه بخواهد این شغل ثابتش باشد.

منبع:فنیکا

گردآوری در:سحربانو

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

کد امنیتی را وارد کنید *

advanced-floating-content-close-btn