موادلازم- نخود: ۵۰ گرم، خیسانده/ کره: ۳۰ گرم یا ۲ قاشق غذاخوری/ روغن آفتابگردان: ۲ قاشق غذاخوری/ پیاز متوسط: یک عدد، ساطوری/ برنج: ۲۰۰ گرم، خیسانده/ آب مرغ: ۶۰۰ میلیلیتر یا ۲ و یکدوم پیمانه/ نمک و فلفل سیاه: به میزان لازم.
طرزتهیه:
۱- نخود را که حداقل باید از شب قبل خیس کرده باشید، آبکش کرده و در یک قابلمه ریخته، روی آن آب سرد بریزید و روی شعله زیاد بگذارید. پس از اینکه به جوش آمد، شعله را کم کرده و در آن را ببندید و بسته به نوع نخود، بین ۴۵ دقیقه تا یک ساعت بپزید.
۲- پس از اینکه نخود پخت، آن را آبکش کرده و فورا زیر آب سرد بگیرید. نخودها را به آرامی بین دو دست بمالید تا بدون له شدن، پوست آنها کنده شود.
۳- کره و روغن را در یک قابلمه روی شعله متوسط داغ کرده و پیاز را حدود ۵ دقیقه در آن تفت دهید تا نرم شود و کمی رنگ بگیرد.
۴- برنج و نخود را اضافه کرده و آب مرغ را روی آن بریزید. به ازای هر پیمانه برنج، یکدوم قاشق چایخوری نمک اضافه کرده و شعله را زیاد کنید تا به جوش آید. هنگامی که آب مرغ جذب غذا شد، شعله را کم کرده و در آن را ببندید و ۲۰ دقیقه آن را دم کنید. پس از اینکه برنج پخت آن را با کفگیر به آرامی هم زده و کمی روغن روی آن بدهید و به تنهایی یا با گوشت، مرغ یا ماهی سرو کنید.
نکات:
۱- میتوانید پس از تفت دادن پیاز ۲ قاشق چایخوری زردچوبه به غذا اضافه کنید تا برنج خوشرنگتر شود.
۲- به جای آب مرغ از آب استفاده کنید، دراین صورت به ازای هر پیمانه برنج، یک قاشق چایخوری سرخالی نمک بریزید.
۳- برای گرفتن پوست نخود، اجباری در کار نیست، اما در این صورت غذا شکیلتر و خوشخوراکتر میشود.
آشپزآنلاین
موادلازم- نخود: ۵۰ گرم، خیسانده/ کره: ۳۰ گرم یا ۲ قاشق غذاخوری/ روغن آفتابگردان: ۲ قاشق غذاخوری/ پیاز متوسط: یک عدد، ساطوری/ برنج: ۲۰۰ گرم، خیسانده/ آب مرغ: ۶۰۰ میلیلیتر یا ۲ و یکدوم پیمانه/ نمک و فلفل سیاه: به میزان لازم.
طرزتهیه:
۱- نخود را که حداقل باید از شب قبل خیس کرده باشید، آبکش کرده و در یک قابلمه ریخته، روی آن آب سرد بریزید و روی شعله زیاد بگذارید. پس از اینکه به جوش آمد، شعله را کم کرده و در آن را ببندید و بسته به نوع نخود، بین ۴۵ دقیقه تا یک ساعت بپزید.
۲- پس از اینکه نخود پخت، آن را آبکش کرده و فورا زیر آب سرد بگیرید. نخودها را به آرامی بین دو دست بمالید تا بدون له شدن، پوست آنها کنده شود.
۳- کره و روغن را در یک قابلمه روی شعله متوسط داغ کرده و پیاز را حدود ۵ دقیقه در آن تفت دهید تا نرم شود و کمی رنگ بگیرد.
۴- برنج و نخود را اضافه کرده و آب مرغ را روی آن بریزید. به ازای هر پیمانه برنج، یکدوم قاشق چایخوری نمک اضافه کرده و شعله را زیاد کنید تا به جوش آید. هنگامی که آب مرغ جذب غذا شد، شعله را کم کرده و در آن را ببندید و ۲۰ دقیقه آن را دم کنید. پس از اینکه برنج پخت آن را با کفگیر به آرامی هم زده و کمی روغن روی آن بدهید و به تنهایی یا با گوشت، مرغ یا ماهی سرو کنید.
نکات:
۱- میتوانید پس از تفت دادن پیاز ۲ قاشق چایخوری زردچوبه به غذا اضافه کنید تا برنج خوشرنگتر شود.
۲- به جای آب مرغ از آب استفاده کنید، دراین صورت به ازای هر پیمانه برنج، یک قاشق چایخوری سرخالی نمک بریزید.
۳- برای گرفتن پوست نخود، اجباری در کار نیست، اما در این صورت غذا شکیلتر و خوشخوراکتر میشود.
آشپزآنلاین