مواد لازم
پیاز (خلالی خردشده) 1عدد (150 گرم) سیر (خرد شده) 1 حبه (5 گرم) روغن مایع (مخصوص سرخکردن) به مقدار لازم گوشت گوساله (خورشی خرد شده) 400 گرم فلفل سیاه و نمک (پودرشده) به مقدار لازم زردچوبه 2/1 قاشق چای خوری (5/1 گرم) لوبیاسبز (در اندازه های سه سانتیمتری برش داده شده) 400 گرم سیبزمینی (حلقهای خردشده) 4 عدد (680 گرم) هویج (حلقهای خردشده) 4عدد (300 گرم) رب گوجهفرنگی 2 قاشق سوپ خوری (30 گرم) زعفران (ساییده وحلشده در آبجوش) 1قاشق سوپخوری (15 میلیلیتر) آب لیمو 2 قاشق سوپخوری (30 میلیلیتر)
طرز تهیه
1. در قابلمهای مناسب، پیاز و سیر را در مقداری روغن تفت دهید تا طلایی رنگ شود، سپس گوشت را به آن افزوده و کمی تفت دهید؛ 2. فلفل و زردچوبه را به گوشت بیفزایید و کمی دیگر تفت دهید. سه پیمانه آب به آن اضافه کنید و اجازه دهید گوشت به مدت دو ساعت و 30 دقیقه روی حرارت بماند تا پخته شود؛ 3. یک ساعت پس از زمانِ پختِ گوشت، لوبیا سبز را به آن اضافه کنید و بگذارید بماند تا گوشت و لوبیا کاملاً پخته شوند؛ 4. در 30 دقیقه آخر پخت خوراک، سیب زمینی و در 20 دقیقه آخر هویج را به آن اضافه کنید؛ 5. رب گوجهفرنگی را در تابهای حاوی یک قاشق سوپخوری روغن تفت دهید تا تغییر رنگ دهد و خوش رنگ شود، سپس در 15 دقیقه آخرِ پختِ خوراک به آن اضافه کنید و بگذارید کاملاً جا بیفتد؛ 6. در اواخر پخت، نمک و زعفران را به خوراک بیفزایید و بگذارید به مدت 10 دقیقه روی حرارت بماند. پس از این مدت، از روی حرارت بردارید و آب لیمو را به آن اضافه کنید و در ظرف مورد نظر بریزید و سرو کنید. نکته: هر چه مواد تازه تر باشند، روند پختِ خوراک کوتاه تر میشود. در هنگام طبخِ خوراک، آن را هم نزنید تا از له شدن هویج و سیب زمینی جلوگیری شود.
منبع : ساناز سانیا
گرد آوری در :سحر بانو