مواد لازم آش کشک آذربایجان
نخود ¼ لیوان
لوبیا قرمز ¼ لیوان
لوبیا چینی ¼ لیوان
عدس ¼ لیوان
برنج ½ لیوان
بلغور گندم ½ لیوان
سبزی آش خرد شده ۱٫۵ کیلوگرم
کلم برگ سفید ۵۰۰ گرم
هویج ۲۵۰ گرم
سیب زمینی ریز ۲۵۰ گرم
کشک پاستوریزه ۵۰۰ گرم
پیاز داغ ۶- ۷ قاشق غذاخوری
نعناع داغ ۴- ۵ قاشق غذاخوری
روغن مایع ۲- ۳ قاشق غذاخوری
نمک و فلفل و زردچوبه به میزان لازم
طرز تهیه آش کشک آذربایجان
حبوبات را از شب قبل با آب گرم خیس می کنیم. سپس آن را با مقداری آب و نمک می پزیم.
در قابلمه ای مناسب، برنج و بلغور را با آب می پزیم و در اواسط پخت کلم و هویج خرد شده و سیب زمینی را اضافه می کنیم و اجازهمی دهیم همه مواد به خوبی بپزند و برنج لعاب بیندازد. سپس سبزی آش را اضافه می کنیم.
روغن را در تابه گرم می کنیم و مقداری زرد چوبه را در آن تفت می دهیم و همراه پیازداغ، نمک و فلفل به آش اضافه می کنیم.
اجازه می دهیم آش با حرارت ملایم بجوشد و جا بیفتد. در نهایت نیمی از کشک را می افزاییم. پس از چند جوش قابلمه را از روی حرارت برمی داریم. آش را در ظرف مناسب می کشیم و روی آن را با کشک و پیازداغ و نعناع داغ تزیین می کنیم.
نکات تکمیلی در مورد آش کشک
آش کشک جزو غذای محلی – آذربایجانی میباشد
زمان آماده سازی مواد اولیه و مایحتاج آن حدودا ۱ ساعت و ۰ دقیقه
و زمان پخت و انتظار آن در حدود ۲ ساعت و ۰ دقیقه میباشد .
آش کشک را می توانید در وعده نهار – شام – پیش غذا – سرو کنید .
همچنین میتوان در ماه رمضان به عنوان افطار – میل کرد .
توجه نمایید مقدار مواد اولیه و دستور تهیه برای ۵ نفر مناسب میباشد .منبع : نمناک
گرد آوری در : سحر بانو