انواع نکات تکمیلی بهترین روش پخت غذاهای نذری محرم

شله زرد
شله زرد
 مواد لازم:( برای ۵ کاسه کوچک )
•  برنج ایرانی / ۱ پیمانه یا برنج نیم دانه /۲ پیمانه
•  شکر / ۱ پیمانه
•   نبات خرد شده  / ۱ پیمانه
•   گلاب / ۱ پیمانه
•   آب  / ۷ پیمانه
•   زعفران پودر شده / یک قاشق چایخوری
•   خلال بادام  /  ۵۰ گرم
•   خلال پسته و بادام  / برای تزئین
•   پودر دارچین  / برای تزئین
طرز تهیه:
۱٫ برنج را از شب خوب شسته و با مقداری آب سرد خیس کنید.به اندازه ۷ برابر برنج ، آب داخل ظرف مناسب بریزید و روی حرارت زیاد قرار دهید تا بجوشد ، آب برنج را خالی کنید و برنج را داخل آب در حال جوش بریزید. منتظر شوید تا دوباره آب جوش آید و سپس حرارت زیر قابلمه را کم کنید و بگذارید برنج خوب مغز پخت شده و باز شود. ( حدود ۲ ساعت کافیست ) . برنج در حال پختن را زیاد هم نزنید ، در حد یکی دو بار جابجا کردن برنج و مطمئن شدن از ته نگرفتن آن کافیست.
۲٫نبات و شکر را در ظرفی بریزید و کمی آب جوش روی آن بریزید و کنار بگذارید تا شکر و نبات داخل آب حل شود.سپس این محلول را صاف کنید تا ناخالصی شکر و نخ های نبات گرفته شود. محلول را به برنج پخته شده اضافه کنید و کمی هم بزنید تا برنج و محلول شکر به خوبی مخلوط شود. اگر احساس کردید شله زرد شما سفت است ، میتو انید به اندازه یک تا دو پیمانه آب جوش اضافه کنید تا غلظت دلخواه به دست آید.
۳٫ بعد از اینکه شله زرد کمی غلیظ شد ، زعفران ، گلاب و ۵۰ گرم خلال بادام را به آن اضافه کنید و مرتب هم بزنید. بعد از ریختن شکر باید همزدن را به طور مرتب انجام دهید تا ته نگیرد.  بعد از هم زدن مداوم شله زرد ، درب ظرف را بگذارید و روی حرارت خیلی ملایم بگذارید ۱۵ دقیقه حرارت ببیند.
۴٫ وقتی شله زرد کاملا جا افتاد حرارت زیر ظرف را خاموش کنید و یک دم کنی روی آن بگذارید و به مدت ۳۰ دقیقه در جایی گرم تر از دمای محیط ( به طور مثال فر خاموشی که از چند ساعت قبل با حرارت ۱۵۰ درجه سانتیگراد گرم شده باشد ) قرار دهید تا دم بکشد  و بعد از این مدت شله زرد را در ظرف مناسب بریزید و با دارچین و خلال بادام و پسته روی آن را تزئین و سرو کنید.
نذری محرم
آش رشته از معروف ترین آشهای ایرانی است. این آش را غالباً با کشک و گاهی با سرکه و حتی ترشی می خورند. بسته به عادت های خانوادگی از این غذا به عنوان پیش غذا یا غذای اصلی استفاده می شود.
مواد لازم برای ۳۰ تا ۴۰ نفر:
•   لوبیا قرمز :۷۰۰ گرم
•   عدس :۷۰۰ گرم
•   نخود :۴۰۰ گرم
•   لوبیا چیتی :۱۰۰ گرم
•   پیاز  :۴ عدد بزرگ
•   سیر :۵ عدد
•   سبزی آش :یک کیلو
•   کشک :۳۵۰ گرم
•   زرد چوبه :۳ قاشق مربا خوری
•   فلفل سیاه :یک ونیم قاشق مربا خوری سر صاف
•   زیره سیاه :یک قاشق مربا خوری سر صاف
•   چهارزیره:نصف قاشق مربا خوری
•   پودر لیمو ترش :دو قاشق غذا خوری سر صاف
•   نمک :به میزان لازم
•   روغن :به میزان لازم
•   نعنا :۴ قاشق غذا خوری
•   رشته آش :۱۵۰۰ گرم
•   آرد :به میزان لازم
طرز تهیه :
۱٫ از ۲۴ ساعت قبل حبوبات را جداگانه در آب خیس کرده وسه چهار دفعه آب آنها را عوض می کنیم .تقریبا حداقل ۷ یا ۸ ساعت خیس کردن حبوبات کافیست .سپس لوبیا ونخود ولوبیا چیتی را  با هم می گذاریم بجوشد .آب جوشیده شده اول را دور میریزیم ودوباره می گذاریم با آب جدید بجوشد تا نفخی ایجاد نکند .تقریبا ۳یا ۴ ساعت زمان پخت آن طول می کشد. در مرحله آخر پخت وقتی لوبیا و نخود پخته شد عدس را به آن اضافه کرده ومی گذاریم بپزد . چون عدس زودتر پخته می شود .
۲٫ در فاصله ای که حبوبات می پزد پیز ها را خلالی یا نگینی خرد کرده ودر روغن تفت می دهیم تا جایی که نسوزد وخوب تفت بخورد .سیر را نیز خرد کرده وجدا گانه تفت می دهیم. سپس پیاز وسیر را با هم مخلوط کرده وادویه جات را غیر از پودر لیمو ترش به آن اضافه کرده وتفت کوتاهی می دهیم .
۳٫ نعنا را نیز با چند قاشق روغن تفت کوتاهی می دهیم .نعناخیلی زود می سوزد فقط همین که در روغن مخلوط شود کافیست.
منبع : نمناک
گرد آوری در : سحر بانو

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

کد امنیتی را وارد کنید *