با خوردن سردی ها چه بلایی سرمون میاد ؟

با مواد غذایی سردی و عوارض مصرف سردی ها آشنا شوید

تمام غذاهای موجود در دنیا دارای طبعیتهای مختلفی هستند . برخی از آنها درجه حرارت بدن را افزایش می دهندو برخی دیگر موجب سرد شدن بدن می شوند . برای داشتن جسم و روحی سالم بهتر است با شناخت مزاج و طبع بدن خود، از مواد غذایی متناسب استفاده کنید. همچنین فصل مناسب برای استفاده از مواد غذایی را بدانید، در صورت عدم رعایت این موار ممکن است دچار بیاری های مختلفی شوید. یکی از مواردی که بدن را تحت تاثیر قرار می دهد و ایجاد مشکل می کند، استفاده از مواد غذایی با طبع سرد است. اگر افراد سرد مزاج این مود غذایی را در رژیم غذایی خود به کار ببرند منجر به بی حالی، درد مفاصل، اسهال و.. می شود. 

طب سنتی و طبع غذاها

طب سنتی از سال ها پیش دریافته است که بیشتر بیماری به علت عدم تعادل در دما و انرژی داخلی بدن به وجود می آید که با تاثیر منفی بر روی اندام ها موجب بیماری خواهد شد. بنابراین با شناخت طبع بدن و داشتن اطلاعاتی از طبیعت سرد و گرم مواد غذایی ، سلامت بیشتر را تضمین کنید.

چنانچه پیش از این هم در بخش سلامت تغذیه در سحر بانو کامل توضیح دادیم درواقع توجه به سردی و گرم بودن غذاها بموجب سازگاری بیشتر با محیط می شود و خطر ابتلا به بیماری ها کاهش یابد. به طور نمونه در فصل سرد با خوردن مواد غذایی با طبع گرم ، می توان بدن را از بیماری هایی همچون سرماخوردگی محافظت نمود. 

کسانی که طبیعت بدنی آنها سرد است باید مراقب تغذیه خود باشند. این افراد با مصرف غذاهای سرد مثل ماست و ترشی دچار بیماری هایی نظیر درد استخوان ها یا ضعف و بی حالی می شود و به همین دلیل باید در مصرف مواد غذایی حد تعادل را رعایت کنند.

 افراد گرم مزاج تمایل به مصرف مواد غذای سرد دارند و در صورت زیاده روی در مصرف غذاهای گرم مثل شکلات، عسل و خرما ،دچار التهاب و گر گرفتگی می شوند. 

مواد غذایی سرد مانند گوشت گاو، غذاهای مانده و کنسرو شده و همچنین عدس به دلیل طبع سرد و خشک آن مضر است و توصیه می شود در کنار مواد غذایی سرد از چاشنی هایی با طبع گرم نیز استفاده شود، مصرف عدسی به همراه گلپر و دارچین موجب تعادل خون می شود.

عدس

عوارض و خطرات مصرف بیش از حد غذاهای سرد

مصرف زیاد غذاهای سرد موجب گرفتگی عضله ، نفخ شکم ،اسهال ، ورم مفصل، تکرر ادرار، ترشح زیاد بزاق، دل درد، روماتیسم، اضطراب، خستگی و درد ماهیچه می شود. 

افراد با طبع سرد با مصرف بیش از اندازه مواد غذایی سرد مانند ماهی دچار سستی مفاصل، کندی حرکت، خواب آلودگی یا کم حوصلگی و ضعف بدن می شوند. 

هر ماده غذایی که مصرف می شود متناسب با مزاج فرد، موجب تولید اخلاط چهارگانه (صفرا، دم، بلغم و سودا) می شود . به همین دلیل باید مزاج فرد مشخص شود یعنی بدن فرد در کدام یک از مزاج های چهارگانه صفراوی، دموی، بلغمی و سوداوی قرار دارد. 

غذاهای مانده، شور و بیات، نمک سود، سودا را زیاد می کنند ، غذاهای چرب و شیرین موجب افزایش صفرا می شود و غذاهای سردی بخش مانند لبنیات، ترشی و سرکه بلغم را افزایش می دهد . بنابراین رعایت سردی و گرمی غذاها برای افراد با توجه به طبع سرد یا گرم آن ها اهمیت دارد. 

تأثیر غذاهای با طبع سرد بر روی بدن 

غذاهایی که طبع سرد دارند باعث می شود؛ جریان خون در بدن آرام تر شود، گرمای بدن کاهش یافته و سموم از بدن پاک شود. اما اگر مزاج سردی داشته باشید و یا درفصل سرما از غذاهایی با طبع سرد استفاده کنید؛ ممکن است مشکلاتی در بدنتان به وجود بیاید. بنابراین غذاها با طبع سرد دارای مضراتی نیز هستند.

مواد غذایی با طبع سرد شامل موارد زیر می باشند : 

گوشت، غذاهای دریایی و لبنیات با طبع سرد: 

  • کباب گاو
  • سفیده تخم مرغ
  • صدف
  • گوشت ماهی
  • پنیر
  • خامه
  • ماست
گوشت ماهی

میوه هایی که طبع سردی دارند:

  • آناناس
  • سیب
  • گلابی
  • مرکبات
  • توت فرنگی
  • گریپ فروت
  • موز
  • کیوی
  • هندوانه

سبزیجات با طبع سرد: 

معمولا سبزیجات آب دار دارای طبع سرد هستند مانند: 

  • اسفناج
  • گوجه فرنگی
  • بادمجان
  • کاهو
  • خیار
  • سبزیجات با برگ سبز
  • کرفس
  • قارچ
  • دانه ها با طبع سرد:
  • گندم
  • جو
  • توفو
  • ماش و عدس

ادویه ، چاشنی و نوشیدنی های با طبع سرد:

  • ترشی
  • سس سویا
  • چای
  • نمک
  • روغن کنجد
  • آبغوره و سرکه
روغن کنجد

عوارض مصرف غذاهایی با طبع سرد 

زیاده روی در مصرف غذاهایی با طبع سرد و مصرف آنها بدون مصلح و همچنین در فصل سرد سال باعث بروز این علائم در بدن خواهند شد: 

  • معده درد بعد از خوردن غذا
  • درد در مفاصل بدن
  • ورم
  • نفخ
  • احتباس مایعات در بدن
  • اسهال
  • کمبود انرژی
  • بی حالی و خواب آلودگی
  • کند شدن فرآیند هضم مواد غذایی
  • دل درد و دل پیچه

همه افراد علاوه بر افراد سرد مزاج در فصول سرد سال نباید در مصرف مواد غذایی با طبع سرد زیاده روی کنند زیرا سریعتر مریض می شوند. استفاده از آب ولرم، کم کردن مصرف میوه هایی مانند خیار و هندوانه، کاهو را به حداقل برسانید. پرا که این مواد غذایی باعث غلظت خون بیشتر و در نتیجه بی حالی، خواب آلودگی و ضعف شما می شوند.

ابتلا به بیماری ام اس یکی از عوارض خطرناک استفاده بی رویه از مواد غذایی طبع سرد در افراد سرد مزاج است. افراد سرد مزاج اگر در خوردن مواد غذایی سرد مانند ترشی ها، ماست، عدسی و … زیاده رو کنند؛ روی سیستم عصبی آنها تأثیر گذاشته و ممکن است شانس ابتلا به بیماری های عصبی مانند ام اس را افزایش دهد. بنابراین حفظ تعادل در مصرف مواد غذایی موجب کاهش خطر در ابتلا به این بیماری ها می شود.

یکی دیگر از مشکلات و مضرات غذاهای طبع سر ، کبد چرب می باشد. کبد به طور کلی دارای طبع گرمی می باشد و استفاده زیاد این مواد غذایی، موجب به هم خوردن تعادل طبع کبد و بروز کبد چرب می شود. پس اگر مزاج شما سرد است کمتر از مواد غذایی با طبع سرد استفاده کنید. 

جدا از طبع سرد و مزاج هر شخصی ، اگر مصرف غذاهای سرد به طور مداوم تکرار شود روی بدن و سیستم عصبی تاثیر منفی می گذارد. زیرا طبع بیشتر افراد با افزایش سن، به سردی می گراید و با مصرف این گونه مواد غذایی، میزان سردی بدن بیشتر می شود و موجب اختلال در عملکرد مغز خواهد شد. بنابراین دیگر مضرات مصرف غذاهای سرد را می توان مشکلات عصبی به خصوص در افراد مسن می توان نام برد. 

به همین دلیل بهتر است در کنار غذاهای طبع سرد از مواد مصلح استفاده کنید تا تأثیر این سردی ها کاهش پیدا کند. 

مصلح سردی ها

هر مزاجی که دارید، برای رهایی از مشکلات و بیماری های ناشی از مصرف غذاهایی با طبع سرد بهتر است آنها را به همراه مواد غذایی مصلح زیر میل کنید:

غذا:

  • گوشت گاو با فلفل، نعنا، پیاز، زعفران، سماق
  • جو با رازیانه، روغن های گیاهی
  • سیب زمینی با فلفل سیاه، نعناع، دارچین و زیره
  • ماهی با آویشن، عسل، ادویه ها گرم و روغن زیتون
  • برنج با آب و نمک، زیره سیاه، شوید
  • عدس با گلپر، سرکه و روغن کنجد
گوشت

سبزیجات:

  • گوجه فرنگی با فلفل سیاه، نمک و روغن زیتون
  • اسفناج با دارچین، فلفل سیاه، دلمه
  • هندوانه با نان گندم و جو
  • قارچ با آب لیمو
  • کاهو با سکنجبین، دارچین و هل
  • خیار با نعناع، مویز و نمک

میوه ها:

  • کیوی به همراه گلنگبین
  • انار ، پرتقال و نارنگی با گلپر و نمک دریا
  • توت فرنگی با عسل

لبنیات:

  • کشک به همراه سیر، نعنا و پونه
  • پنیر به همراه گردو، سیاه دانه و سبزی های معطر
  • خامه به همراه عسل
  • ماست به همراه موسیر، نعنا و فلفل سیاه
  • دوغ به همراه نعنا و آویشن

مصرف بیش از اندازه مواد غذایی با طبع سرد هم در افراد با مزاج سرد هستند و هم در افرادی که دارای طبع گرم هستند، مشکلاتی را به وجود بمی آورد. بنابراین با شناخت طبع مواد غذایی و استفاده از آن ها در فصل های مناسببه همراه مواد غذایی مصلح متناسب، از بروز بسیاری از بیماری ها جلوگیری می کند و به سلامت بدن کمک می کند. 

منبع : نمناک

گرد آوری در : سحر بانو

پاسخی بگذارید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *