آموزش فوت و فن سبزی کاری در آپارتمان

چگونه در آپارتمان خودمان سبزی بکاریم

امروزه با آپارتمان نشینی ، همه ما از نعمت داشتن حیاط و باغ در خانه هایمان و درپی آن از لذت سبزی کاری در منزل محروم شده ایم اما تنها سبزی کاری مختص باغ و باغچه نیست و می توان درگلدان های بزرگ در آپارتمان مان نیز سبزی بکاریم و هر روز با دیدن رشد چند میلی متری جوانه ها،ذوق زده شویم.

فصل بهار بهترین فرصت برای کاشتن سبزیجات است . سبزی کاری در آپارتمان بسیار کم هزینه است و موجب می شود در همه روزهای سال سبزی خوردن های تازه داشته باشد و از خوردن سبزی کاملا سالم، بهداشتی و ارگانیک لذت ببرید. در این بخش از سحر بانو شما را با روش ساده سبزی کاری در آپارتمان آشنا می کنیم .

آموزش سبزی کاری در آپارتمان

در بهار چه نوع سبزی هایی بکاریم؟

در فصل بهار می توان انواع سبزی ها را کاشت اما نحوه نگهداری سبزی های مختلف با یکدیگر تفاوت دارد . مثلا گوجه فرنگی به مواد غذایی بیشتری نسبت به خیار نیاز دارد مثلا باید به گوجه هفته ای دو بار کود بدهیم اما کود دهی به خیار هر دو هفته یک بار لازم است.

هنگامی که گوجه ها تبدیل به نشاء شدند و چهار تا پنج سانتی متر رشد کردند چون ریشه آنها قوی تر شده باید به گلدان بزرگتر انتقال یابد در اینصورت بهتر میوه می دهد. در مورد فلفل هم دقیقا همین طور است.

کاشت گوجه

بهترین روش برای کاشت و پرورش انواع سبزی در آپارتمان

تنها ابزارهای کاشت سبزی در آپارتمان:

  • بذر
  • خاک استاندارد
  • گلدان مناسب
  • دستکش
  • آبپاش کوچک
  • بیلچه
  • الک
  • خاک مناسب برای کاشت سبزی

در هر زمان و هر فصلی می توان در آپارتمان بذر انوع سبزی مانند تره، شاهی، شنبلیله، ریحان، جعفری، گوجه فرنگی، فلفل رنگی، حتی کدو و بادمجان را در بسترهای خاکی یا غیرخاکی بکارید . مثلا برای کاشت سبزیجات می توان از پرلیت که یک بستر غیرخاکی است ، استفاده کرد اما رشد رشد سبزیجات در آن به کود مخصوصی نیاز دارد که قابل دسترس در بازار نیست.

برای انتخاب خاک مناسب از فروشندگان محصولات کشاورزی کمک بگیرید تا به تدریج بتوانید قدرت تشخیص و انتخاب خاک مناسب را به دست آورید. خاک باغچه مخلوط با خاکبرگ بهترین خاک برای کاشت سبزی خوردن است.

انتخاب بذر مناسب برای کاشت سبزی خوردن

برای کاشت سبزی شما می توانید با توجه به نوع سبزی از نشاء و یا بذر آن سبزی استفاده کنید، برای کاشت برخی از سبزیجات فقط باید بذرشان روی خاک پاشیده شود، اما برخی نیاز به نشاء دارند که می توانید نشاء آماده آنها را بخرید. برای حرید بذر دقت کنید که بذر تولید همان سال را از گلخانه های گل و گیاه بخرید . در مورد نشاء هم نشاهایی راخریداری کنید که ضخیم بوده و دارای قامتی راست هستند و برگ زرد و یا سوراخی ندارند.

سبزی خوردن خانگی

چگونه در آپارتمان سبزی بکاریم؟

مراحل کاشت سبزی خوردن

1. پس از تهیه گلدان بزرگ برای کاشت سبزی ، خاک مناسبی را انتخاب و الک کنید و گلدان را پر کنید تا خاک گلدان به ارتفاع حداقل 15 سانتی متر خاک بریزید و سطح آن را مرطوب کنید.

2. در هر گلدان 10 عدد بذر سبزی مثل بذر ریحان، شاهی، نعنا، تربچه و جعفری می کاریم اما روز قبل از کاشت بذرها را درون آب ولرم 8 ساعت تا سه روز خیس می دهیم سپس برای کاشت بذرها آنها را از آب خارج نموده و برای گرفتن نمشان روی یک پارچه یا روزنامه قدیمی قرار می دهیم.

3. قبل از هر چیز خاک را با بیلچه یا هر چیزی که در دست دارید زیر و رو کنید .بهتراست که خاک کمی نم داشته باشد ولی خیس نباشد که کار را برایتان سخت کند.

4. سپس بذرها را در سطح رویی خاک می کاریم .

5. روی دانه ها یک لایه نازک از خاک یعنی دو برابر اندازه خودشان خاک می ریزیم و در صورتی که بیشتر از اندازه خاک بریزید بذرها خفه می شوند و نمی توانند رشد کنند .

6. در ابتدای رشد برای آبیاری، یک روزنامه یا گونی روی گلدان پهن کنید، طوری که روی سطح خاک را بگیرد بعد با آبپاش شروع به آبیاری کنید تا زمانیکه بذرها جوانه بزنند . برای رشد دو تا سه میلی متری سبزی ها بهتر است گلدان آماده شده را دور از نور و در جای تاریک نگهدارید تا روزنامه آرام آرام بالا بیاید.

7. سپس روزنامه را بر داشته و به صورت مستقیم به گیاه آب می دهیم و گلدان را در معرض نور می گذاریم . سبزی ها با نور بیشتر بهتر رشد می کنند اما اگر نور آپارتمان ما کافی نبود از لامپ های فلورسنت استفاده می کنیم.

8. هر وقت که خاک گلدان خشک شد دوباره با آبپاش آب بدهید اما دقت کنید وقتی خاک خیس باشد اگر دوباره آب بدهید ریشه جوانه ها نمی توانند اکسیژن لازم را گرفته و از بین میروند .

آفت سبزیجات

آیا می توان در آپارتمان مسکونی سبزی پرورش داد؟

9. دو هفته بعد کود دهی را آغاز می کنیم و برای اینکار از کود طبیعی استفاده می کنیم . در صورت در دسترس نبودن کود طبیعی، کودهای شیمیایی استاندارد را تهیه و با توجه به نوشته های روی بسته دوز مورد نیازاز این کود را به گیاه می دهیم.

10. در صورتی که شما در کاشت سبزیجات خطایی نداشته باشید بعد از گذشت حدود دو هفته سبزی ها آماده خوردن می شوند.

11. پس از رشد جوانه ها و پس از اینکه 8 تا برگ دادن دو تا برگ تازه گیاهانی مانند ریحان و جعفری و گشنیز و… را که در سر ساقه قرار دارد را بکنید تا از پائین ،ساقه فرعی شروع به رشد کند و محصول چندین برابر شود .

جلوگیری از آفت زدن سبزی ها

برای جلوگیری از آفت زدن گیاهان مقداری آب را با الکل مخلوط نمایید ودر برخی مواقع به جای سم، روی سبزی ها بپاشید تا در صورت حمله شته ها به سبزی ها ، آنها از بین بروند. درطی مراحل رشد سبزی چون از هیچ گونه سمی استفاده نمی کنیم، سبزیجات کاملا ارگانیک (طبیعی) هستند.

چنانچه در این بخش از نکات باغبانی در نمناک اشاره شده است برای پیشگیری از آفت زدگی گیاهان راه های زیادی وجود دارد؛ مثلا نگه داشتن یک گلدان گیاه جعفری یا همیشه بهار درکنار گلدان سبزیجات باعث می شود تا 60 درصد از بیمار شدن گیاه و حمله شته ها کاهش یابد. موزیک نیز بر سلامت گیاهان و جلوگیری از برخی آفت ها موثر است.

سبزی خوردن

مهم ترین نکات برای کاشت انواع سبزی در آپارتمان

نکاتی برای پرورش سبزیجات در خانه

هنگام خرید بذر سبزیجات توجه داشته باشید که نعناع و پونه، بذر ندارند و باید آنها را از سبزی فروشی بخرید و بعد از ریشه دار کردن در خاک بکارید.

سبزیجاتی همچون ریحان بنفش، فلفل های زینتی، گوجه فرنگی، جعفری و آویشن که رنگی هستند را در گلدان های سفالی ساده که به رنگ های زیبای آبی، نارنجی و زرد در آورده اید بکارید و از دیدن آنها در این گلدان ها لذت ببرید.

اگر فضای کافی برای قرار دادن گلدان روی زمین ندارید از سبد استفاده کنید و سبد را در جایی که نور کافی وجود دارد آویزان کنید و انواع سبزیجات را در آن بکارید.

می توانید سبزیجات را باهم و درکنار هم بکارید و زیبایی بیشتری به سبدبخشید. مثلا جعفری و گوجه فرنگی را در یک سبد با هم بکارید.

برای آبیاری آن نیز از سیستم آبیاری قطره ای استفاده کنید و اینگونه صرفه جویی در وقتتان نیز نمایید.

برای گلدان خود گیاهانی با شاخ و برگ، گل یا میوه های زیبا مانند چغندر برگی قرمز، گل همیشه بهار لیمویی و فلفل تند انتخاب کنید و گلدان تان را زیبا نمایید و به آن هویت دهید.

از جعبه های موجود در خانه یا جعبه های میوه به جای خرید باکس یا گلدان می توانید استفاده کنید و درون آنها انواع کاهو، هویج، توت فرنگی یا حتی گل های همیشه بهار بکارید.

برای زیباتر کردن بالکن یا حتی پشت بام خود انواع گلدان ها که در آن ها خیار، گوجه فرنگی، فلفل، ریحان، آویشن و جعفری پرورش داده اید ، با اندازه و ارتفاع های متنوع استفاده کنید .

منبع : نمناک

گرد دآوری در : سحر بانو

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

کد امنیتی را وارد کنید *