آموزش روش تهیه و دستور پخت خوشمزه ترین آش رشته

آموزش روش تهیه و دستور پخت آش رشته

طرز تهیه آش رشته

آش رشته یکی از غذاهای معروف ایرانی هست که معمولا همه با آن آشنا هستند و روش تهیه و درست کردن آن را بلد هستند

این دستور رو اینجا قرار میدیم شاید بعضی از زوجهای جوان بخوان نحوه درست کردن آش رشته رو بدونن

برای دیدن توضیحات و مواد لازم و روش تهیه آش رشته به ادامه بروید

قبل از شروع یه مطلب هم بگم اونم اینکه همونجور که میبینید دوتا عکس در این پست هست که میتونید از این دوتا عکس روش تزیین و یا دو نوع تزیین آش رشته را نیز فرا بگیرید

مواد لا زم  برای تهیه آش رشته مخصوص ۴ نفر 

رشته مخصوص آش ۴۰۰ گرم
سبزی آش شامل : تره – جعفری – اسفناج – شوید – گشنیز ۱ کیلو
نخود و لوبیا و عدس – مجموﻋﺄ به مقدار مساوی – ۴۵۰ گرم
نعناع خشک ۴ قاشق یا نعناع تازه ۲۰۰ گرم
پیاز متوسط ۴ عدد
کشک ساییده غلیظ ۲ لیوان
آرد ۲ قاشق
روغن به میزان لازم
نمک و فلفل به مقدار کافی

طرز تهیه آش رشته:

حبوبات را از قبل خیس می کنیم. سپس آنها را با پیاز سرخ کرده ( که ممکن است کمی زردچوبه به آن زده باشیم ) می گذاریم کاﻤﻸ بپزد. بعد سبزی را تمیز و خرد می کنیم و داخل حبوبات پخته شده می ریزیم و می گذاریم سبزی ها هم بپزند. سپس دو قاشق سوپ خوری آرد را در کمی آب سرد حل می کنیم و داخل آش می ریزیم و مرﺘﺒﺄ هم می زنیم. رشته را در آش می ریزیم ومی گذاریم آهسته بپزد، ولی رشته نباید خرد شود. نمک و فلفل و زردچوبه را هم اضافه می کنیم. سعی کنید نمک را با احتیاط در آش بریزید، چون کشک اصولاً شور است.  بعد آش را از روی شعله بر می داریم و با کشک مخلوط می کنیم . سپس در سوپخوری می ریزیم و روی آن را با کمی کشک ساده و پیاز سرخ کرده و نعناع داغ ( و در صورت دلخواه سیر داغ ) تزیین می کنیم .

نکات مورد توجه:

۱) اگر کشک به آش می زنید نمک نریزید و اگر دوغ می ریزید به میزان لازم نمک بزنید.

۲) برای خوش رنگ شدن رشته آش، زردچوبه را همراه پیاز داغ به آش بیفزایید.

۳) آشی که می خواهید دوغ بزنید سفت برداشته و اگر کشک می زنید شل تر بردارید.

۴) اگر اسفناج در بازار نیست از برگ چغندر استفاده کنید.

۵) نعنا داغ را با روغن مایع تهیه نکنید چون وا می رود.

۶) برای تهیه کشک زرد، کشک را با زعفران و آب بجوشانید.

۷) تزیین کشک را با کیسه فریزر مثلثی شکل انجام دهید.

۸) آش را می توانید با کشک زرد و سفید، نعنا داغ و لوبیا چیتی تزیین کنید.

دستور پخت آش رشته

در سایت آشپزا هم یه دستور متفاوت دیگه دیدم که اونم براتون میزارم

خودتون هم میدونید که دستورهای مختلفی برای این اش وجود داره

و طبق منطقه و شهر و استان ممکنه تفاوت داشته باشه

ما دوتا دستور رو اینجا قرار میدیم امیدوارم مورد استفاده شما قرار بگیره

—————

مواد مورد نیازبرای ۵ نفر:

نخود: ۷۵۰ گرم

لوبیا: ۷۵۰ گرم

عدس: ۷۵۰گرم

سبزی آش:( تره،جعفری،گشنیز،اسفناج) ۲ کیلو گرم

پیاز : ۵ عدد سرخ کرده

رشته آش :۷۵۰ گرم

زردچوبه و نمک به مقدار لازم

نعناع خشک :به مقدار لازم

کشک:یک شیشه

سیر در صورت تمایل ۵ حبه خرد شده و تفت داده شده

طرز تهیه آش رشته طبق دستور آشپزا:

-نخود و لوبیا را از شب قبل خیس کنید و چند بار آب آنها را عوض کنید. عدس نیازی به خیس کردن ندارد.سپس هر یک از حبوبات را به صورت جداگانه بپزید. زیرا زمان پخت آنها با هم متفاوت است و اگر با هم پخته شوند ممکن است یکی له شود و دیگری ناپز بماند. بنابراین نخود ، لوبیا و عدس را به طور جداگانه می پزیم و کنار می گذاریم.

-پیازها را خرد کنید و سپس سرخ کنید تا طلایی شوند و کنار بگذارید.

-در ظرفی دیگر کمی روغن بریزید و وقتی روغن داغ شد نعنای خشک را همراه با مقداری زردچوبه تفت دهیدو سپس از روی حرارت بر دارید و کنار بگذارید.دقت کنید که نعناع سیاه و تلخ نشود.

-در یک قابلمه نسبتا بزرگ تا نیمه آب بریزید و بگذارید تا به جوش آید. وقتی آب جوشید سبزی آش خرد شده را به آن اضافه نمایید. وقتی سبزی نیم پز شد ،حبوبات  پخته شده را به آن اضافه نمایید و ۵ دقیقه بعد رشته آش را به آن اضافه نمایید وقتی رشته آش پخت کمی پیاز داغ و نعناع داغ به آش اضافه کنید تا کمی در آن بجوشد.

-اگر رشته را اضافه کردید و زیاد لعاب داد و آش شما سفت شد،کمی آب جوش به آب اضافه کنید.

اما اگر رشته به اندازه کافی لعاب نداد ،یک قاشق آرد سفید را در آب سردحل کنید تا کاملا یک دست شود و به آش اضافه نمایید.زیرا آش نباید مانند سوپ شل باشد.

-به آش نمک اضافه نمی کنیم زیرا رشته آش و کشک هر دو نمک دارندو نمک مورد نیاز آش را تامین می کنند.

پس از اینکه رشته آش نیز پخت، آنرا از روی حرارت برمی داریم و با پیاز داغ و نعنا داغ و کشک و در صورت تمایل سیر داغ تزیین می کنید.

-حتما کشک را قبل از مصرف به مدت ۲۰ دقیقه بجوشانید.

برای درست کردن آش ترش وشیرین ، می توانید مقداری سرکه انگور را با شکر مخلوط کنید و به آش اضافه کنید و پس از اینکه چند جوش زد آنرا از روی حرارت بردارید.

منبع:اشپزی آسان

گرد آوری در : سحر بانو

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

کد امنیتی را وارد کنید *